Mindful Hækling Blog

Previous Next

Lidt om farvelære

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Klar til at hækle?  Overvej lidt farve-psykologi.

Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832) var en tysk forfatter, videnskabsmand og filosof.
Han blev berømt for flere store værker – bl.a. hans værk om ”Farvelære” – ”Zur Farbenlehre”.

Under sit ophold i Italien udsprang dette værk fra hans undren omkring maleres valg af farver, som han forsøgte at finde forklaring på ud fra Newtons teori om det spaltede hvide lys som farvernes årsag. Hans værk "Zur Farbenlehre" fremførte farverne som et resultat af ulige blandinger af lys og mørke og han opfandt begrebet ”komplementærfarver”.

I dag bruger vi jo farver i alt, nyder dem, blander dem og til andre tider foretrækker vi helt hvidt – som jo også er en farve. Farver har i flere sammenhænge symbolik og ikke mindst vurderes det, at farver påvirker psyken.
Om sommeren har man måske rigtig meget lyst til at se lyse farver, glade farver og farverne beskrives som rigtig sommerglade. Dette kan jo positivt anvendes, når man hækler og dermed direkte koncentreret kigger og er fokuseret på håndarbejdet. Man føler jo glæden ved dette, ved den glade farve eller den fine sammensætning af flere farver, hvilket smitter positivt af på ens velvære og er energigivende.

Et af billederne her er af nogle glade friske farver i half cones af Zpaghetti garn – farver, som jeg vil synes er glade farver med utallige anvendelsesmuligheder. Zpaghetti garn kan med fordel også bruges til at hækle de berømte og utallige slags dyr med.

Farver kan hjælpe med til at skabe et afslappende og samtidig produktivt hækle-projekt.
Hvilke farver, du vælger, handler nemlig ikke kun om æstetik. Det er et værktøj, der kan udnyttes til at påvirke følelser og adfærd.
Her er 3 farver og eksempler på, hvordan farverne påvirker os:
BLÅ: Intelligens, effektivitet, sindsro, refleksion, rolig.
GUL: Optimisme, selvtillid, selvværd, kreativitet.
GRØN: Harmoni, balance, forfriskning, hvile, restaurering, beroligelse.

God fornøjelse! :-)

Farvelære og farvernes psykologiske betydning og påvirkning på os, er en af de ting, du lærer om i vores grupper samt på vores kurser og workshops i Mindful Hækling.

Om Mindful Hækling

Mindful Hækling giver en tilstand af “flow" - en tilstand af fuld koncentration eller fuldstændig absorption med hækleprojektet via hænderne, garnet, nålen, farverne og situationen.  Din krop og sind er så involveret i hækling, at der ikke er “tid” til andet; du absorberer masker, farver og mønster, hvilket effektivt stimulerer din hjerne.

Kontakt Os

MHlogoXXS

Lone: +45 21 66 56 75
lone@mindfulhaekling.dk

Tina: +45 31 12 93 42
tina@mindfulhaekling.dk