Mindful Hækling Blog

Hvad betyder det at være mindful?

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

At være i en tilstand af "at være mindful" betyder, at du er fokuseret på eller fuldt bevidst om en pågældende situation, projekt eller aktivitet, dog uden at være stresset, traumatiseret eller over-fokuseret (stress).

Mindfulness er at være i samme tilstand af fokus, men tilføjet en samtidig egenaccept og -forståelse for pågældende følelser, tanker eller emotioner i mindfulness-øjeblikket, hvorefter fokus fjernes fra det stressende/traumatiserende og eksempelvis placeres på ens vejrtrækning.

Når vi er i en høj-aktiv tilstand af stress, angst eller over-bekymring, arbejder hjernen på højtryk.  Hjernen tror, at vi er i fare, så den sætter samtidig gang i vores sympatiske nervesystem, som kontrollerer kroppens reaktion på stress, ofte kaldet "fight or flight".
Når det sympatiske nervesystem aktiveres (ved stress, trauma, angst, depression, pres) sker der en vasokonstriktion (åresammentrækning) af de fleste blodkar, hovedsageligt i huden, fordøjelseskanalen og nyrerne.  Det betyder, at visse kropsfunktioner nedsættes via stimulering af adrenalinfrigivelse fra binyrerne. Dette sker ved en rangering af blod væk fra organer og kropsfunktioner, der ikke er nødvendige for den umiddelbare overlevelse af organismen samtidig med en stigning af blodgennemstrømningen til organer, der er involveret i intens fysisk aktivitet.
Det sympatiske nervesystem er altid i funktion og deltager i at bibeholde vores tilstand af homøostase (ligevægt i krop og sind), men kan som beskrevet ovenfor aktiveres i en tilstand af stress, trauma, angst, depression, pres m.v. for at "sikre vores overlevelse".  Hvis det sympatiske nervesystem over-aktiveres forbliver det i tilstanden af "flight or flight" og dets effekt på kroppen bliver kronisk, hvilket nedsætter velvære og det generelle helbred.

Ved at være mindful, kan vi aktivere modspilleren til det sympatiske nervesystem i vores nervesystem, hvilket kaldes det parasympatiske nervesystem.  Dette system kan beskrives som sørgende for at kroppen kan "hvile-og-fordøje eller "spise-og-avle".
Når vi aktivt vælger at være mindful 

Om Mindful Hækling

Mindful Hækling giver en tilstand af “flow" - en tilstand af fuld koncentration eller fuldstændig absorption med hækleprojektet via hænderne, garnet, nålen, farverne og situationen.  Din krop og sind er så involveret i hækling, at der ikke er “tid” til andet; du absorberer masker, farver og mønster, hvilket effektivt stimulerer din hjerne.

Kontakt Os

MHlogoXXS

Lone: +45 21 66 56 75
lone@mindfulhaekling.dk

Tina: +45 31 12 93 42
tina@mindfulhaekling.dk